Maandag - Vrijdag
8:00 - 17:00

Tien redenen waarom je als MKB een website nodig hebt

Datum

Tien redenen waarom je als MKB een website nodig hebt

1. Een website laat zien dat je een professional bent.

Zo’n 85% van de consumenten van vandaag de dag vinden dat een website je bedrijf professioneel en meer geloofwaardig maakt. Bedrijven die alleen maar op social media zitten hebben echt een achterstand. Jouw website is de plek om te laten zien welke certificaten of awards jouw bedrijf heeft.

Daarnaast kan je met een eigen website ook een professioneel e-mailadres (bijv. jack@jouwdomeinnaam.nl) nemen dat ook weer zorgt voor een professionele toevoeging aan al je correspondentie. Dat geldt zeker als je tot nu toe een persoonlijk e-mailadres gebruikt hebt voor je bedrijf. En sterker nog sommige marketingsoftware staat het niet toe dat je een persoonlijk e-mailadres gebruikt om professionele mail te versturen. Dat betekend dat als je voordeel wilt halen uit kracht van e-mailmarketing, je een professioneel e-mailadres nodig hebt.

2. Je website kan nieuwe klanten aantrekken via Google.

Het kan best zo zijn dat je op dit moment blij bent met je huidige klanten en de grootte van je bedrijf, echter elke onderneming heeft te maken met klanten die elders gaan kopen. Om te zorgen dat je continuïteit in je bedrijf houdt, moet je nieuwe klanten aan trekken.

Eén van de beste en makkelijkste manieren om dat te doen is zorgen dat je beter zichtbaar bent op Google. Natuurlijk hoor ik je denken dat Social media netwerken ook geïndexeerd worden door Google. Dat Social media berichten gevonden kunnen worden in zoekmachines. Maar een website geeft je toegang tot veel meer mogelijkheden en strategieën om je website goed in te richten voor Zoekmachine optimalisatie (SEO). Natuurlijk is SEO de sleutel om te zorgen dat jouw onderneming op de eerste pagina van Google komt.

De term “zoekmachine optimalisatie” kan wat intimiderend overkomen, echter in de praktijk is het echt vrij eenvoudig. Je plaatst woorden en zinnen die op jouw onderneming van toepassing zijn in een keyword onderzoek tool. En ontdek welke het meeste verkeer krijgen in Google. Daar bouw je dan je content omheen, houd rekening met dat elk deel van je content gefocust moet zijn op een ander keyword. Op die manier kan je lijst met content groeien en is je website op meer keywords te ranken. Ik gebruik zelf vaak de WordPress plug-in Van Yoast om SEO in de basis in te richten.

3. Uiteraard kan je ook je product of diensten laten zien.

Je kunt aan potentiële klanten laten zien wat ze van je kunnen verwachten als je met jou gaan werken of bij je kopen. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van hoge kwaliteit afbeeldingen op je website.

Je kunt ook gebruik maken van je webdesign samen met uitgelichte afbeeldingen, door mensen een idee te geven hoe het voelt om bij jouw in de winkel te zijn. Dit werkt met name heel goed als je merk goed verweven is met een bepaalde beleving bij je locatie.

Een ander ding dat je kunt doen is het publiceren van informatie over je producten of diensten, zodat je weet dat je de juiste klanten aantrekt. Stel je hebt een restaurant, dan kan je op het menu aangeven dat je bijvoorbeeld alleen met glutenvrije producten werkt. Daardoor weten jouw klanten dat het veilig is om bij jou te dineren.

4. Laat reviews en aanbevelingen van klanten prominent zien op je website.

Door reviews en aanbevelingen te laten zien op een prominente plaats op jouw website bouw je aan vertrouwen bij potentiële klanten.

Als je bedrijf gepubliceerd is in bladen, kranten of populaire lokale blogs, kan je deze natuurlijk opnemen op je website.

Het plaatsen van reviews op je eigen website heft nog een bijkomend voordeel je creëert namelijk een permanent archief. Zelfs als andere partijen deze niet meer publiceren, is het op jouw website nog steeds beschikbaar.

5. Een website zet klanten aan tot contact met je opnemen.

Een website is een perfecte plek om je contactinformatie te delen met potentiële klanten. Natuurlijk is het ook slim om je contactgegevens in de footer van de website op te nemen, zo verschijnt het automatisch op elke pagina.

Hedendaagse websitesoftware maken het eenvoudig om een contactformulier aan te maken die je zakelijke e-mail beschermd tegen spam.

6. Integreer Google Maps in je website zo kunnen klanten je makkelijk vinden.

Een website laat je Google Maps direct insluiten in je content. Sommige bedrijven, hebben een map ingesloten direct op bijvoorbeeld hun homepagina of contactpagina.

Een ingesloten map maakt het voor bezoekers die niet direct in jouw omgeving wonen makkelijk en snel je te vinden. Dit kan met name handig zijn als je aan evenementen doet, omdat ze extra mensen kunnen aantrekken die anders wellicht ergens anders heen gingen.

7. Jouw website verstevigd je positie in je marktgebied

In 2021, hadden 71% van de MKB bedrijven een website. Zo’n 81% van klanten onderzoeken dingen eerst online voordat ze die kopen. Met andere woorden als je concurrenten een website hebben en jij niet dan weet je dat je concurrenten de eerste interactie hebben met deze online bezoekers en jij niet.

Een website maken of laten maken, geeft jou een belangrijk platform namelijk jouw eigen platform. En draagt bij aan jouw plaats in je marktgebied. Waar je kunt delen wat jouw onderneming doet, voor wie je er bent en zorgen dat klanten contact met je opnemen.

8. Een website is niet langer intimiderend en ingewikkeld om te bouwen en onderhouden

Moderne websitesoftware zoals Divi en Elementor maken het makkelijk voor jou om een attractieve, mobielvriendelijke website te bouwen. Zonder dat je daar echt technische kennis voor nodig hebt. Zelfs WordPress, de meest Populaire manier om een website te bouwen kan je gebruiken als blok editor.

The WordPress block editor maakt het eenvoudig om een website te maken voor midden en klein bedrijven.

Kortom het is niet ingewikkeld om een attractieve website online te krijgen.

9. Een goede website verzekerd je van succes voor de lange termijn

Sinds Januari 2021, bijna 4.66 biljoen mensen (59.5% van de wereld populatie) gebruikt het Internet. In veel landen is dat getal nog veel hoger. In Amerika, bijvoorbeeld zijn meer dan 90% van alle mensen online.

Zonder een website is jouw bedrijf onzichtbaar voor deze mensen. Als we doorgaan in ontwikkeling in de digitale wereld (wat we zeker doen), zal jouw bedrijf onzichtbaar worden voor iedereen tenzij je investeert in een website.

10. Je kunt gebruik maken van al deze voordelen, zonder een fortuin uit te hoeven geven

Een website bouwen is niet alleen makkelijker geworden, het is ook goedkoper geworden. Als je een beetje handig bent en een simple non-techniek DIY wilt volgen kan je al een website maken voor rond de 100 euro per jaar.

WordPress is het meest populaire CMS ter wereld om een website te bouwen en is 100% gratis. Als je daar een thema aan toevoegt bijvoorbeeld het Hello theme voor Elementor, dan kan je al snel je eerste website online hebben.

Dus, heb ik een website nodig voor mijn bedrijf? Mijn oordeel!

Ik hoop dat het je nu duidelijk is dat je je niet moet afvragen of je een website nodig hebt. Maar jezelf de vraag moet stellen kan ik het mij veroorloven om geen website te hebben. Het antwoord hierop is simpel als je wilt blijven bestaan en groeien voor de lange termijn zonder bedrijfswebsite is nee.

Jouw klanten zijn online, jouw concurrenten zijn online, als je daar niet bij bent om  je te laten zien zullen jou concurrenten en klanten met elkaar connectie maken en jij hebt dan het nakijken.

Als je klaar bent om direct te starten bekijk dan mijn aanbeveling van goede website builders die ideaal zijn voor midden en klein bedrijven. En bekijk mijn simpele stap-voor-stap tutorial over hoe je een website maakt met WordPress.

Nogmaals, WordPress is de meest populaire manier om een website te bouwen Een derde van alle website ter wereld zijn gebouwd met WordPress. Het is betaalbaar en makkelijk toegankelijk voor mensen zonder technische kennis.

Tot slot, heb je een vraag over het maken van een website voor midden en klein bedrijf stel je vraag in de commentaar sectie hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
artikelen